Over NIMITZ

Het voornemen om specifiek uit Spanje wijn te importeren, is ontstaan doordat wij met onze gezinnen elk jaar weer, diverse gebieden van Spanje hebben verkend. Wij verbleven hierbij altijd in de schitterende “Paradores”. Deze hotels zijn bijna altijd gehuisvest in gerenoveerde historische gebouwen of kastelen. Als echte wijnliefhebbers bezochten wij tevens diverse bodega’s en wij kwamen tot de conclusie dat naast de in Nederland overbekende wijnen uit de Rioja, Spanje op dit vlak nog veel meer te bieden heeft.

 

Spanje Spanje2

 

Zo kwamen wij in de Rias Baixas (Galicië) in aanraking met de wijn van de Albariñodruif, deze wijn is in Nederland nog vrijwel onbekend, maar wordt in Spanje gezien als één van de betere witte wijnen, in Sant Sadurni d’Anoia, provincie Barcelona, met de sprankelende Cava’s (Methode Champenoise) van de kleinere bodega’s en in Castilla-La Mancha met de uitstekende volle en op eikenhout gerijpte, rode Crianza’s en Reserva’s.

 

 Wijnproeverij1 wijnproeverij2

 

In oktober 2004 ben ik samen met Roald van de Berg begonnen met het importeren van diverse Spaanse wijnen in Nederland. Vanaf 1 januari 2016 ben ik de enige partner in Nimitz Wijnimport. De doelstelling blijft om kwaliteitswijnen, van bezochte kleine en middelgrote bodega’s, te leveren tegen redelijke prijzen. Het assortiment zal beperkt blijven om de kwaliteit van de wijnen te kunnen blijven waarborgen.

 

Ik hoop u spoedig als klant te mogen verwelkomen.  

 

Piet Veldhuisen   

Top 5 verkochte wijnen

 

Finca Cerrada Blanco 

€ 4,50

Finca Cerrada Blanco 

€ 4,50 

X-tales Blanco

€ 4,50

Marqués de Tomares excellence 

€ 7,00 

Cava Don Román Brut

€ 9,50